Er du trygg på livreddende førstehjelp?

Livreddende førstehjelp handler om å gjøre noe for å redde en person som har fått en livstruende skade. En undersøkelse viser at hver fjerde nordmann er redd for å gi førstehjelp. Er du trygg nok til å gi livreddende førstehjelp?

I 2018 fikk 3405 personer i Norge hjertestans i følge hjertestansregisteret. Av disse personene overlevde kun 405 mennesker i mer enn 30 dager etterpå. Dette betyr at hele 3000 mennesker omkom i Norge på grunn av plutselig hjertestans. Når så du sist informasjon rundt hjertestans og livreddende førstehjelp?

Studie fra tidsskriftet:

En studie fra Tidsskriftet som tilhører den Norske legeforeningen har de funnet 35 videoer med av hjertestans. 13 av videoene viste at livreddende førstehjelp ble gitt i løpet av det første minuttet, av disse 13 tilfellene, overlevde 12 personer. Noe som tilsier en overlevelsesrate på 92%. Til sammenligning overlevde 1 av 6 personer der livreddende førstehjelp ikke ble gitt.
Les saken

Carl Erik Torp sa 15. august i år til dagbladet:
“Jeg ønsker å appellere til alle om at man har en plikt som medmenneske. Det å måtte stå å se på at et menneske dør, uten å kunne bidra må være en fryktelig følelse. Jeg mener at det å tilegne seg nødvendig livreddende kunnskap bør berøre ethvert menneske, men også bedrifter”
Les saken

De aller fleste mennesker har fått grunnleggende innføring og vet prinsippet med førstehjelp, men har du noen gang gjennomført det i praksis enten på dukke eller ved en akutt situasjon?

Førstehjelp er en ferskvare som må øves på med jevne mellomrom og anbefalles å gjennomføres minst hvert andre år. Vi anbefaler derfor at folk flest engasjerer seg og tilegner seg kunnskapen som kan redde flere menneskeliv i Norge. Oppsøk derfor førstehjelpskurs nær deg, eller si til din arbeidsplass at det er på tide med førstehjelpskurs.

Les mer om våre kurs

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *